2021-09-02 11:56:08• hírek • Szatmár.ro

Nehézségeket okoznak a megdrágult építőanyagárak a halmi önkormányzat projektjei számára

A polgármesteri hivatal tetőcseréje befejeződött
A polgármesteri hivatal tetőcseréje befejeződött

Annak ellenére, hogy az idei évet kifejezetten jó költségvetéssel kezdte meg a Halmi Polgármesteri Hivatal, Incze Lajos polgármester mégis kissé elkeseredetten nyilatkozott az idei projektek kapcsán szerkesztőségünknek.

Elmondta, bár sikerült befejezni a polgármesteri hivatal épületének tetőcseréjét és az új kerítés építését, illetve soron következik a Halmi-hegyen a protokollház tetőcseréje is, van számos olyan beruházás is, ami egyszerűen nem halad, mégpedig az építőanyagárak komoly drágulása miatt.

Mint azt a többség tudja, Halmi községnek van egy 1 millió euró értékű határon átívelő uniós pályázat, melyet a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Ajak városával közösen nyertek. Ez a beruházás egy hűtőház felépítését tenné lehetővé, viszont itt sem halad a közbeszerzés, pontosan az építőanyagárak drágulása miatt.



„Egyelőre senki nem jelentkezik erre a projektre, sőt, a legutóbbi tanácsülésen 1 millió lej + Áfa összeggel ki is egészítettük ezt a beruházást, hátha tudunk lépni vele egyről a kettőre” – fogalmazott a polgármester.

Hasonló a helyzet a kultúrotthon felújításánál is, ahol bár van kivitelező, de a magas építőanyagárak miatt ez a beruházás is áll, ahogyan a napközi óvoda felújítása is.



„Sajnos elég elkeserítő a helyzet, minden áll, nem tudunk haladni. Ami némiképp megnyugtató lehet, úgy látjuk, hogy a kormány próbálja azokat a pályázatokat segíteni, amelyek kormánypénzből kerülnek kivitelezésre, de ha nem lépnek közbe az uniós pályázatok kapcsán is, akkor nem tudom milyen kilátásokra számíthatunk” – tette hozzá Incze.

Elmondta, mindezektől függetlenül a jövőre való tekintettel különböző dokumentációk előkészítése is zajlik, így készülnek a nyírestanyai aszfaltozásra, de előkészületben van több jövő évi uniós pályázat dokumentációja is.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: